A Microsoft Azure előfizetés elérése

Az első lépés, hogy a szükséges Azure PowerShell modult letöltsük és telepítsük a számítógépünkre. Ha az Azure oldalára ellátogatunk, akkor a Downloads menüben találjuk az összes fontos Azure-ral kapcsolatos csomag letöltésének linkjét (http://azure.microsoft.com/hu-hu/downloads/ ). Számunkra most a PowerShell modul az érdekes, ami a Parancssori eszközök szekcióban van középtájon:

148 . ábra Az Azure modul letöltésének linkje

Ez még nem maga a modul, hanem a Web Platform Installer, aminek egítségével letölthetjük és telepíthetjük a csomagot. A könyv írásának időpontjában ez a 0.9.0 verziónál tart, azaz még számíthatunk számos újításra, változtatásra a csomagban:

149 . ábra Az aktuális Azure PowerShell csomag

Az Azure modul a ’C:\Program Files (x86)\Microsoft SDKs\Azure\PowerShell\ServiceManagement\Azure’ helyre települ alaphelyzetben, de a ezt az elérési utat is berakja a PSModulePath környezeti változóba, így akár névvel is lehet importálni:

PS C:\> $env:PSModulePath -split ";"

C:\Documents\WindowsPowerShell\Modules

C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules

C:\Windows\system32\WindowsPowerShell\v1.0\Modules\

C:\Program Files (x86)\Microsoft SDKs\Azure\PowerShell\ServiceManagement

Illetve PowerShell 4.0-tól kezdődően a „module autoload” funkciónak köszönhetően rögtön használhatjuk a benne található cmdleteket.

Ha betöltjük a modult, akkor jelenleg 708 cmdlet áll rendelkezésünkre az Azure előfizetésünkkel elérhető lehetőségek kiaknázására.Word To HTML Converter