RegexBuddy

Korábban foglalkoztam a reguláris kifejezésekkel, amelyek a sztringek összehasonlításában, vizsgálatában segítenek. Például meg lehet ilyen kifejezések segítségével állapítani, hogy egy szöveg vajon e-mailcímet tartalmaz-e, vagy pl. telefonszámot. Regex kifejezésekkel ki lehet nyerni szövegekből adott formátumú, adott mintára illeszkedő karaktersorozatokat.

Regex kifejezéseket írni nem egyszerű, ebben segít a RegexBuddy .

89 . ábra Barátunk a RegexBuddy

Az ablak felső részén látható, hogy kiválaszthatjuk a regex kifejezésünk „tájszólását”, ami a PowerShell esetében .NET. Ez alatt van a szerkesztő felület, legalul meg egy fülrendszeren sok minden. A Create fül értelmezését adja a regex kifejezésemnek, és regex elemeket, un. tokeneket is hozzá tudok fűzni. Ami még érdekes számunkra a Test fül, ahol minta sztringeket tudok begépelni és ellenőrizni tudom, hogy a regex mintám illeszkedik-e arra, amire kellene, illetve nem illeszkedik-e arra, amire nem kell.

Hasznos segítséget nyújt a Library fül, ahol sok probléma megoldásához vannak előre elkészített regex kifejezések, amiket segítségül tudunk hívni és testre tudjuk szabni a saját igényeinknek megfelelően.Word To HTML Converter